Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 14 december 2018

Motie vergroenen van schoolpleinen aangenomen

In de raadsvergadering van donderdag 14 december, de laatste vergadering van het jaar, is de motie van D66 Berg en Dal voor het vergroenen van schoolpleinen unaniem aangenomen.

Fractievoorzitter Tessa Vorderman diende de motie in naar aanleiding van een provinciale subsidie die hier voor vrijkomt. “Dit is een mooie kans om onze grijze schoolpleinen te vergroenen: Het geeft een fijne leer-en speelomgeving, het biedt een mooie plek voor natuuronderwijs en het maakt de school een stukje klimaatbestendiger: regenwater kan zo makkelijk wegvloeien in de grond en met meer groen blijft het koeler tijdens hitte.” In de motie verzoekt D66 het college “Een gesprek te initiëren met IVN en schoolorganisaties over het vergroenen van schoolpleinen en schoolorganisaties te ondersteunen bij het maken van plannen voor groene schoolpleinen en eventueel bij het aanvragen van subsidie.”

De gehele motie is hier te lezen.