Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 september 2015

Fractieleider D66 Berg en Dal treedt terug als raadslid

Evert Ruiter, fractieleider van D66 in de gemeente Berg en Dal (Groesbeek) legt na de komende Raadsvergadering op 17 september a.s. zijn taak als raadslid neer.

“De uitslagen van de gemeenteverkiezingen in november en de samenstelling van de huidige raad vragen om een andere aansturing” aldus Evert. “Jarenlang heb ik met veel plezier en gedrevenheid in de gemeente Beek-Ubbergen oppositie mogen voeren..  Nu we met een nieuwe enthousiaste fractie gestart zijn met de voorbereiding van het programma 2018-2022 heb ik besloten dat dit het juiste moment is om me terug te trekken en op de achtergrond de fractie te steunen.”

In juni heeft Evert Ruiter de fractieleden geïnformeerd over zijn persoonlijke besluit. De reacties waren volgens Evert hartverwarmend. De fractieleden vinden zijn vertrek jammer, maar hebben er ook veel begrip voor na ruim 5 jaar hard werken in de Raad en daarbuiten. Evert gaat de lokale politiek  overigens niet volledig verlaten. De fractie blijft graag gebruikmaken van zijn kennis en ervaring.

Op landelijk niveau zal Evert actief blijven in de Van Mierlo Stichting, de wetenschappelijke denktank  van D66.

Evert; “Sinds vele jaren heb ik mijn bijdrage geleverd aan een partij waarin ruimte is voor een ondernemende en een eigentijds democratische zienswijze. Dat zal niet veranderen, dus met trots geef ik het stokje door aan de volgende generatie.  Ik wil kiezers en fractie danken voor het in mij gestelde vertrouwen”.

De fractie van D66 Berg en Dal is in samenspraak met de D66 afdeling Rijk van Nijmegen, geslaagd in het vinden van een geweldige opvolger van Evert,   mw. Tessa Vorderman.  Ook zij is al jarenlang actief in de gemeente Ubbergen en nu carrousel lid in de gemeente Groesbeek. Wij wensen haar succes in het uitvoeren van haar taak.